Ulkoportaiden routasuojaus

Olet tässä: Etusivu » Eristä oikein » Ulkoportaiden routasuojaus »

Ulkoportaiden routasuojaus

Ennaltaehkäise routavauriot

Ulkona pakkasessa sijaitsevat portaat ovat tyypillisiä kylmiä rakenneosia, joiden liikkuminen routimisen vuoksi voi synnyttää vaurioita. Portaiden alusta on syytä routaeristää samaan tapaan kuin muutkin kylmät rakenteet. Vrt. sivun 11 esimerkkeihin.

 

Tee näin

Routaeriste sijoitetaan portaiden alle ja riittävän leveälle alueelle myös portaiden ulkopuolelle. Routaeristeiden leveyden tulee olla vähintään 1 metri enemmän kuin portaan mitta. Eristepaksuus mitoitetaan siten, ettei haitallisia routimisliikkeitä pääse syntymään.

Routaeriste, ThermiSol EPS 120 Routa, sijoitetaan noin 300-500 mm syvyyteen ja päälle tasataan soraa tai hiekkaa. Porrasrakennelma voidaan tehdä suoraan eristeen tai tiivistetyn hiekkakerroksen päälle. Kylmä betoninen porrasrakenne liitetään talon seinään tai perustukseen joustavalla liikuntasaumalla. Rakennuksen vieressä olevat routaeristelevyt tulee kallistaa viettämään perustuksesta poispäin.

Routalaskuri

Routaeristyksen laskentaohjelman avulla voidaan mitoittaa oikein toimiva routasuojaus perustusten ympärille. Ohjelma ratkaisee myös kylmien rakenteiden routasuojaustarpeen sekä pihan ajoteiden alle tarvittavan routaeristyksen.

Siirry laskuriin »