Kattoeristeet

Olet tässä: Etusivu » Eristeet » Kattoeristeet »

Kattoeristeet

Kattoeristeiksi ThermiSol suosittelee seuraavia tuotteita:

ThermiSol kattoratkaisut tarjoavat nopeasti asennettavia lämmöneristeratkaisuja kaikille kattorakenteille. Hyvän lämmöneristyskyvyn omaavalle, kevyelle lämmöneristeelle on ominaista huippuluokan kuormituskestävyys. Kattoratkaisut säilyttävät laadukkaat ominaisuutensa myös mahdollisesta rakennusaikaisesta kostumisesta tai rakenteessa liikkuvasta kosteudesta huolimatta.


Loivat katot

Loivina kattoina voidaan pitää kattoja, joiden kaltevuus on 1:10 tai vähemmän. Suunnittelun lähtökohtana tulisi olla tarvittavien kallistusten tekeminen jo kantaviin rakenteisiin. Loivempia kattoja kuin 1:80 ei tulisi suunnitella. Loivilla katoilla käytettävien vesikatteiden ja niihin liittyvien yksityiskohtien pitää kestää vedenpainetta.

Jyrkät katot

Jyrkistä katoista puhutaan yleensä, kun katto on kaltevuudeltaan jyrkempi kuin 1:10. Jyrkillä katoilla käytetään pääosin katemateriaaleja, joiden saumat eivät ole vedenpainetta kestäviä, siksi niitä voidaan käyttää vain katoilla joissa on ulkopuolinen vedenpoisto. Tällaisia katteita ovat esimerkiksi tiili-, pelti- ja muut erilaiset aaltolevykatteet sekä bitumikatteista kolmiorima- ja kattolaattakate. Tällaisten katteiden alla käytetään yleensä erillistä vedenpitävää aluskatetta tai -kermiä, rakenteen tiiveyden varmistamiseksi tai mahdollisten kondenssihaittojen estämiseksi.

Jyrkillä katoilla käytetään myös tiivissaumakatteita, jotka eivät tarvitse aluskatetta tai aluskermiä. Tiivissaumakate voidaan asentaa käyttäen kylmä- tai kuumaliimausta tai ns. itseliimautuvia bitumikermejä.

Kallistukset

Rakenteen pääkallistukset tehdään yleensä kantavaa rakennetta muotoilemalla tai peruskallistuksiin voidaan käyttää kiilamaisia EPS-levyjä. Lisäkallistuksiin voidaan käyttää kiilamaisia EPS-levyjä, jotka kiinnitetään mekaanisesti alusrakenteeseen. Jos kallistusten tekoon käytetään laastia tai muuta rakennekosteutta sisältävää ainetta, höyrynsulku asennetaan aina EPS-levyn alle siten, että rakennekosteus voi kuivua huonetilaan päin. Tiivistä teräspoimulevyrakennetta käytettäessä on huomioitava rakennekosteuden kuivumistapa.

Kaltevuudet tavanomaisilla katoilla ovat vähintään 1:80, suositeltavimpia kaltevuuksia ovat 1:16...1:40, jolloin myös vastakallistukset ovat järkevämmin toteutettavissa.