Seinäeristeet

Olet tässä: Etusivu » Eristeet » Seinäeristeet »

Rapatut julkisivut
Uudisrakennukset ja korjausrakentaminen

Rapattuihin julkisivuihin ThermiSol suosittelee seuraavia tuotteita:

Uusien talojen seinäeristykset tehdään pääosin tiili-, harkko- tai betonirakenteiden ulkopintaan siten, että eristeen päälle tulee ns. ohutrappausrakenne. Julkisivusta saadaan saumaton ja yhtenäinen pinta, johononvalittavissa useita erilaisia pinta-, karkeus- ja värivaihtoehtoja. Tähän tarkoitukseen soveltuvat erinomaisesti Platina Rappari sekä EPS 60S/100S Seinä -eristeet. Uudiskohteissa eristeen paksuus on yleensä 160...250 mm ja levykoko julkisivun elementtimittojen mukaisesti esim. 600/1200 x 3000 mm.

Betonisandwich-eristeet

Betonisandwich-rakenteisiin ThermiSol suosittelee seuraavia tuotteita:

Betonisandwich-rakenne on yleisin betonielementtiseinätyyppi. Se koostuu betonisesta sisä- ja ulkokuoresta ja niiden välissä olevasta lämmöneristeestä.

Tuuletusurituksen käytölle ei ole kosteusteknisessä mielessä myöskään tarvetta, koska muovipohjaiset eristeet ovat villaeristeitä tiiviimpiä.

Eriytetyt julkisivut

Eriytettyihin julkisivuihin ThermiSol suosittelee seuraavia tuotteita:

Eriytetty julkisivurakenne koostuu yleensä betonisesta sisäkuoresta, tuulensuojatusta lämmöneristekerroksesta, yhtenäisestä tuuletusraosta sekä erikseen ripustetusta tai muuten kannatetusta betoniulkokuoresta.

Yhdistelmäjulkisivurakenteissa voi ulkoverhous olla muutakin materiaalia kuin betonia, kuten esimerkiksi metallia, luonnonkiveä, klinkkeriä, lasia tai tiiltä.

Kaksoiskuorirakenteessa ulkokuoren ja lämmöneristeen välissä on ulkoilmaan yhteydessä oleva yhtenäinen tuuletusrako. Oleellisin ero on tuuletusjärjestelyt ja niiden vaikutus rakenteen kuivumiseen.

Puurunkoisen talon eristeet

Puurunkoisiin taloihin ThermiSol suosittelee seuraavia tuotteita:

Puurunkoisen talon eristämiseen voidaan käyttää ThermiSolin Platina Runko -eristettä. Asennus on vaivatonta, sillä eristeessä on urat runkotolppia ja saumausta varten.