Ajankohtaista

Olet tässä: Etusivu » Yritys » Ajankohtaista »

26.09.2017

500 päivää ilman tapaturmaa

ThermiSol Oy:ssä saavutettiin maaginen 500-päivän tapaturmattomuuden raja 3.9.2017. Määrätietoinen työterveyden ja työturvallisuuden eteen tehtävä työ on jokapäiväistä. – Turvallisuus on asennetta, toteaa tuotantopäällikkö Seppo Laikko.

– 0-tapaturmaa on täysin mahdollinen tavoite. Suuri oivallus asiaan liittyen on se, että työturvallisuus on linjaorganisaation jokapäiväistä työtä, ei erilaisten toimikuntien kokoustelua. Kaikkien pitää sitoutua, sanoo Seppo Laikko.

Järjestelmällistä työtä

ThermiSolilla työ tapaturmattomuuden eteen aloitettiin jo vuonna 2003. Silloin yhtiöön luotiin OHSAS 18001 -standardin mukainen työterveys- ja turvallisuuskulttuuri, joka auditoitiin 2004 aiempien ISO 9001 ja ISO 14001 tueksi.

 – Aloitimme järjestelmällisen turvallisuuspuutteiden metsästyksen ja kannustimme ihmisiä tekemään ilmoituksia huonosti hoidetuista asioista. Keräämme turvallisuushavaintoja, kirjaamme ja tutkimme läheltä-piti-tilanteita sekä aloitimme turvakierroskäytännöt, kertoo Laikko.

Koulutusta lisättiin niin, että jokaisella ThermiSolin työntekijällä on nyt työturvallisuuskortti suoritettuna ja henkilösuojaimet kunnossa. Myös palkitseminen astui kuvaan: tapaturmattomuudesta ja hyvistä parannusehdotuksista palkitaan. Turvallisuushavaintoja tehneiden kesken järjestetään erilaisia arvontoja.

Tavoitteena täysi tuhat

 Työ 0-tapaturmaa tavoitteen eteen tuotti tulosta jo vuonna 2009, jolloin ThermiSolilla oli ensimmäinen tapaturmaton kalenterivuosi. Asiassa ei kuitenkaan jääty lepäämään laakereille, vaan työ jatkui. Vuosittaiset tapaturmamäärät ovat olleet 1–3 kappaletta, viimeisin huhtikuussa 2016.

–  Kaikki sattuneet tapaturmat tutkitaan ja niihin etsitään syyt. Tapaturmia ei saa hyväksyä, hautajaisia ei budjetoida. Aina pitää miettiä, mitä tehdään ettei samanlaisia koskaan enää satu, painottaa Laikko.

– Nyt ylpeinä 500 päivän saavutuksestamme jatkamme tapaturmattoman kalenterivuoden jahtaamista välitavoitteena. Olkoon seuraava virallinen iso tavoite 1000 tapaturmatonta päivää!

Palaa